Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános Szolgáltatási Feltételek

Szolgáltatási feltételek Kérjük,  amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak,  figyelmesen  olvassa  el  az  Általános  Szerződési Feltételeinket  és  kizárólag  abban  az  esetben  vegye  igénybe szolgáltatásainkat,  amennyiben  minden  pontjával  egyetért,  és  kötelező érvényűnek  tekinti  magára  nézve.  Jelen  dokumentum  nem  kerül  iktatásra, kizárólag  elektronikus  formában  kerül  megkötésre,  későbbiekben  nem kereshető  vissza,  magatartási  kódexre  nem  utal.
A  webáruház  működésével,  megrendelési,  és  szállítási  folyamatával kapcsolatosan  felmerülő  kérdések  esetén  a  megadott  elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!


A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) Simon Tamás egyéni vállalkozó (székhelye: 9062 Kisbajcs, Háromág utca 25.; Okmányirodai nyilvántartási szám: 53929585; adószáma: 69956502-2-28; nyilvántartásba vevő hatóság: Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság, mint Cégbíróság, a továbbiakban: Szolgáltató) és Simon Tamás egyéni vállalkozó által nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza.
(Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek)


Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)
A rendelés elküldésével Ön vagy cége kötelezettséget vállal arra, hogy a megrendelt árut átveszi és a vételárat banki előutalással kiegyenlíti. A weboldalon megjelenő árak bruttó árak. Egy darab termékre vonatkoznak, a szállítási költséget nem tartalmazzák.

Általános tudnivalók


A szerződés feltételeinek elfogadása az internetes áruház-szolgáltatás igénybevételének előfeltétele. A regisztrációs lap kitöltése és rögzítése a feltételek elfogadásának minősül. A megrendelés akkor jön létre, amikor a vásárló a megrendelést végső formájában jóváhagyja.

A www.tetoesbadog.hu fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelések beérkezésekor, amennyiben a regisztráció adatainak valódisága kérdéses vagy értelmezhetetlen, az adatokat törölje, és az ezekkel az adatokkal feladott megrendeléseket érvénytelennek minősítse.

Az interneten feltüntetett termék szállítására a www.tetoesbadog.hu nem kötelezhető! Az esetlegesen felmerülő adminisztrációs hibákért a www.tetoesbadog.hu felelősséget nem vállal!

A termékek leírása a rendelkezésre álló gyári adatok alapján készült, bármi nemű változás (fotón szereplő kinézet illetve színárnyalat) ami a termék funkcióját, műszaki paramétereit nem befolyásolja előfordulhat.

A létrejött szerződés írásbeli szerződésnek minősül, a szerződéskötés nyelve kizárólagosan magyar.

Árinformáció


Áraink magyar forintban értendőek.

Webáruházunkban alkalmazott árak bruttó fogyasztói árak, azaz tartalmazzák az ÁFA-t, 1 db azaz egy darab termékre vonatkozik, és nem tartalmazza a kiszállítási díjat. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! Az oldalon lévő esetleges elírásokért felelősséget nem vállalunk. Hiba esetén, egyeztetést kezdeményezünk, szükség esetén töröljük a rendelést.

Megrendelés


Interneten történő megrendelés után, az www.tetoesbadog.hu visszaigazolást küld Ön számára.

A megrendelés távollevők közötti szerződésnek minősül.

A megrendelésre vonatkozó feltételek továbbá a weboldalon feltüntetett árak, leírások, műszaki adatok azok csak és kizárólag a tájékoztatást, a termék minél szélesebb körű megismeréséül szolgálnak. A www.tetoesbadog.hu oldalon történő vásárlás esetén elsősorban azt feltételezzük, hogy vevőnk az általa kiválasztott terméket már ismeri és az interneten keresztül történő megrendelés esetén az általa kiválasztott termék megrendelésével időt, pénzt és fáradtságot óhajt megtakarítani.


Fizetéssel, számlázással kapcsolatos tudnivalók


Csomagolási költségeket nem számoljuk fel, a szállítási költség azonban Önt terheli. Ennek összege a választott szállítási mód és a rendelés helyének függvényében változik.

A számlát pdf formátumban küldjük ki a megadott email címre (email számla). A számlát a vevőnek, ha vállalkozásban el kívánja számolni ki kell nyomtatnia (távnyomtatás).

- Utánvét készpénzzel fizetve: Maximum bruttó 50 000 ft összegig választható. Díja a rendelési érték 1 %-a, min. bruttó 790 Ft.

- Utánvét bankkártyával fizetve: Maximum bruttó 50 000 ft összegig választható. Díja a rendelési érték 1,3 %-a, min. bruttó 790 Ft.

- Előrutalás: A megrendelés feldolgozása a pontos összeg beérkezése után kezdődik, ebben az esetben visszaigazolást küldünk Önnek emailen, ami alapján át tudja utalni az összeget.

- Bankkártya vagy Barion egyenleg: A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja. Magyar Nemzeti Bank engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Szállítás


Magyaroszágon, belföldön vállalunk csomag kiszállítást. A várható szállítási idő 3-5 nap. Amennyiben a várható szállítási időpont meghaladja az 5 napot, a termék megrendelésének beérkezése után telefonon vagy e-mailben tájékoztatjuk Önt erről. Ha a későbbi szállítási határidő nem felel meg Önnek, a megrendelését módosíthatjuk vagy törölhetjük.

Szállítási költségek, házhoz szállítás

A szállítás történhet a GLS és futar.hu futárszolgálattal vagy Simon Tamás egyéni vállalkozó saját gépjárművével.

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. szállítása:


Súly alapú bruttó díjak (200 centimétert hosszt nem meghaladó és maximum 40 kg-os csomag, 40 kg felett több csomagra bontodik a rendelés):
0-2 kg- ig 2 590 ft
2-3 kg- ig 2 990 ft
3-5 kg- ig 3 190 ft
5-10 kg- ig 3 290 ft
10-15 kg- ig 3 590 ft
15-20 kg- ig 3 790 ft
20-25 kg- ig 4 090 ft
25-30 kg- ig 4 490 ft
30-40 kg- ig 6 390 ft
40-50 kg- ig 9 680 ft
50-60 kg- ig 10 180 ft
60-70 kg- ig 10 880 ft
70-80 kg- ig 12 780 ft
80-90 kg- ig 16 070 ft
90-100 kg- ig 16 570 ft
100-110 kg- ig 17 270 ft
110-120 kg- ig 20 3600 ft
120-130 kg- ig 21 060 ft
130-140 kg- ig 22 960 ft
140-150 kg- ig 26 250 ft
150-160 kg- ig 26 750 ft

A túlméretes (200 centimétert hosszt meghaladó, de maximum 350 centiméter hosszú és maximum 300 kg), speciális, ill. terjedelmes küldemények szállításának tranzitideje 2-5 munkanap.

 

FUTAR.HU Logisztikai Kft. szállítása


A kézbesítés előtti munkanap a címzettek délután 15 órát követően sms és email értesítést kapnak a futárszolgállattól, ahol a nyomkövető oldalra való hivatkozást megküldi a Futar.hu Logisztikai Kft. https://futarszolgalat.hu/.
Általánosan 30-60 perccel korábban adott napon a futár telefonál a konkrét érkezés előtt, amennyiben a futárszolgálat felé egyéb igényüket nem jelzik az info@futarszolgalat.hu email címen vagy a 06301828900 telefonszámon munkanapokon 8:00-17:45 között. Minden érdeklődést, kérést kérjük ugyanezen fórumokon jelezzék, a futárszolgálat készséggel áll rendelkezésükre. Amennyiben adott nap nem megfelelő a küldemény fogadására, a futárszolgállattal ugyanúgy tudnak az alternatív lehetőségekről rugalmasan egyeztetni.

Túlméretes (200 centimétert hosszt meghaladó, de maximum 350 centiméter hosszú és maximum 300 kg) csomagok súly alapú bruttó díjai:
0-50 kg- ig 13 490 ft
50-75 kg- ig 17 990 ft
75-100 kg- ig 22 490 ft
100-150 kg- ig 199 990 ft
150-200 kg- ig 37 390 ft
200-300 kg- ig 50 990 ft

Iko Zsindely Szállítási feltételek


Cégünk a zsindely megrendeléseket előzetes egyeztetés után győri és törökbálinti telephelyekről teljesíti, a termékek készletének és a megrendelés helyének függvényében.

Megrendelését minden esetben írásban igazoljuk vissza. Visszaigazolásunkban közöljük az áru átvételének időpontját, házhoz szállítás megrendelése esetén annak várható időpontját.

Amennyiben megrendelését cégünk szállítja házhoz az Ön kérésére, úgy a szállítást végző fuvaros számára átadjuk a regisztrációja során Ön által megadott telefonszámot, így szállítás előtt/közben a gépjárművezető egyeztet Önnel a kiszállítás pontos idejéről és helyéről.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a szállítás vállalása a termékeknek a megrendelő címére történő eljuttatását jelenti és így nem foglal magában gépi rakodást (daruzás, targoncázást) vagy kézi rakodást. A rendelt termékek lerakodása, ehhez megfelelő munkaerő biztosítása a Megrendelő feladata.

Vevőink kívánsága esetén a termékek (a számla ellenértékének beérkezése után) átvehetők a győri és törökbálinti raktárakból is.
 
Bruttó 350.000.-Ft összegű megrendelés esetén a IKO zsindelyt és IKO kiegészítőit ingyenesen kiszállítjuk a Megrendelő által megadott helyre Magyarország területén. Bruttó 350.000 Ft  alatti megrendelés esetén  visszaigazolunk egy szállítási költséget. A webáruház által kalkulált szállítási ár csak megközelítő ár, minden esetben egyeztetés szükséges!

Áruátvétel


Kérjük, az áru átvételekor a szállítmányozó jelenlétében győződjön meg a csomagolás sértetlenségéről!

Amennyiben a csomagolást sérültnek vagy nyomódottnak ítéli, bontsa fel a csomagot és ellenőrizze az áru épségét! Sérülés esetén vetessen fel jegyzőkönyvet a szállítmányozóval! A sérült termékek cseréjét a lehető legrövidebb határidővel díjmentesen megoldjuk! A termék visszaküldésének esetleges díja mindig a Vevőt terheli!

Elállási jog


Amennyiben a Megrendelő meggondolja, élhet a a fogyasztó és vállalkozási közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendeletben részletesen rögzített, "A távollevők között kötött szerződés" feltétel nélküli elállási jogával, amennyiben a termék és csomagolása sértetlen.

- Megrendelés feladását követő 24 órán belül: Megrendelés feladását követő 24 órán belül Megrendelő indoklás nélkül elállhat Megrendelésétől. A megrendelés törlésére vonatkozó kérést kizárólag írásban tudunk elfogadni! Lemondó levelet a info@tetoesbadog.hu e-mail címre lehet küldeni megrendeléstől számított 24 órán belül.
- Áru átvételét követő 14 napon belül: Megrendelő vásárlásától az áru átvételét követő 14 naptári napon belül indoklás nélkül elállhat. Ha a termék sérülésmentes, és visszaszállításra kerül, a termék vásárláskori vételárát 30 napon belül visszafizetjük, amennyiben a termék tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges mértékű kipróbálást meghaladó használatból eredő értékcsökkenés nem történt.

Az elállási jog gyakorlásával kapcsolatos ügyintézés csak a termék visszajuttatása után kezdhető meg. Az elállási jog gyakorlása miatt, az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatosan felmerült költségeket minden esetben a megrendelő viseli (kiszállítási díj, utánvételi díj, banki tranzakciós díj, árubiztosítás díja, csomagolási költség, stb.), egyéb költség ezen felül nem terheli.

Ha a visszajuttatott áru csomagolása sérült, az árut vélhetően már kipróbáláson felül használták, a termék hiányos, vagy megrongálódott, cégünk fenntartja magának a jogot, hogy az áru visszavásárlását megtagadja.

 

Tulajdonjog fenntartás


Simon Tamás egyéni vállalkozó az általa értékesített termékekkel minden esetben a következőképpen jár el.

Az áru csak a számla kiegyenlítése után kerül a vevő tulajdonába. Az áru az eladó tulajdonjogának fenntartásával de a kárveszélyviselés átszállásával kerül a vevő birtokába( PTK.368§)A vételár kiegyenlítése előtt a vevő az árut kizárólag bizományosként értékesítheti az eladó tulajdonjogának fenntartásával, készfizető kezesség mellett (PTK507§274)

Garancia


Simon Tamás egyéni vállalkozó által forgalmazott termékekre a törvényben előírt garanciát vállalunk. Ha a gyártó hosszabb garanciális időt határoz meg akkor az a mérvadó. Kérjük, hogy az áru átvételekor győződjön meg a csomag sértetlenségéről. Sérült csomagot ne vegyen át. Amennyiben a megrendelt árucikk hibás, vagy három napon belül meghibásodik azt a lehetőség szerint leghamarabb kicseréljük, vagy az árát visszatérítjük. A hibás termék visszajuttatása telephelyünkre a vevő feladata és a szállítás költsége is a vevőt terheli.

Szakszerűtlen szerelésből adódó hibák javítására nem vagyunk kötelezhetőek.

A garancia érvényesítéséhez szükséges a termék hiánytalan megléte, és a vásárlást igazoló számla vagy nyugta.

A garancia csak a számla bemutatásával és eredeti dobozban, hiánytalanul, tartozékokkal együtt visszaküldött termékre érvényesíthető!

A termék visszaszállítatása a Vásárló kötelezettsége. A minőségi reklamációk tekintetében vállalt pénz visszafizetési kötelezettség alól mentesülnek a vásárláshoz kapcsolódó plusz szolgáltatások (pl. kiszállítási díj, készpénzkezelési díj, postaköltség, banki tranzakciós díj, áru biztosítási díj).

A javított vagy cseretermék szállítási díja minden esetben az Eladót, a hibás termék visszajuttatásának költsége azonban a Vásárlót terheli.

Az Eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 117/1991. (IX.10.) sz. Kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.

A reklamációs ügyek intézésére kizárólag írásban a  info@tetoesbadog.hu címen.

Szerződés nyelve: Magyar

Adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi nyilatkozat

Simon Tamás EV., mint adatkezelő kijelenti, hogy az általa üzemeltetett webáruház működésével kapcsolatos adatkezelése a jelenleg hatályos jogszabályban előírtaknak megfelel. A felhasználók adatainak kezelésekor az alábbi hatályos jogszabályok figyelembevételével és betartásával járunk el.

Személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény;
Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény;
Az 2001.évi CVIII., az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról rendelkező törvény;
Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény;
Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. CXII törvény;


Jelen Adatvédelmi Nyilatkozat célja, hogy a www.tetoesbadog.hu webáruházból rendelt termék megrendelése során megadott és a weboldal üzemeltetői („Adatkezelő”) számára hozzáférhetővé vált személyes adatok és egyéb adatok kezelésére vonatkozó elveket és szabályokat meghatározza.

Jelen Nyilatkozat hatálya kizárólag az oldal használatához szükséges, az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott adatokra terjed ki, rendelkezései nem vonatkoznak arra az esetre, ha valaki önszántából nyilvánosságra hozza saját személyes adatait, vagy azok egy részét az oldalon, vagy az oldal közvetítésével.

A www.tetoesbadog.hu webáruház által forgalmazott termékek megrendelése esetén olyan adatokat is megadhatnak, amelyek a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény alapján személyes adatnak minősülnek, így azok kezelésére ezen jogszabály rendelkezései az irányadók.

Személyes adatnak minősül bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. A személy különösen akkor tekinthető azonosíthatónak, ha őt – közvetlenül, vagy közvetve – név, azonosító jel, illetőleg egy, vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális, vagy szociális azonosságára jellemző tényező alapján azonosítani lehet. [2011. évi CXII. törvény]

A felhasználói megrendelés során megadott adatok közül kizárólag a név és az e-mail cím tekinthető bizonyos feltételek fennállása esetén (pl. a név és e-mail cím valós) személyes adatnak.
Az adatkezelés jogalapja

Felhasználó önkéntes hozzájárulása, hogy a webáruház használata közben megadott személyes adatai felhasználásra kerüljenek, illetve az Infotv. 5. § (1) bekezdése és a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.
Az adatkezelés célja

Az Adatkezelés célja kizárólag a felhasználókkal történő kapcsolattartás megkönnyítése, adott esetben bizonyos szolgáltatások személyre szabott nyújtása, a megrendelt termék kiszállítása, illetve nyereményjátékban való részvétel.
Hozzájárulás az adatkezeléshez

A felhasználó megrendeléskor hozzájárul, hogy az Adatkezelő a megrendeléshez kötelezően előírt adatait kezelje.
Adatbiztonság

Az Adatkezelő törekszik minden tőle elvárható intézkedést megtenni annak érdekében, hogy az általa használt számítástechnikai rendszerek biztonságát megvalósítsa, különös tekintettel az oldalon tárolt adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés megakadályozására.
A felhasználó adatkezeléssel kapcsolatos jogai

A Felhasználó tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve törlését.

A Felhasználó a személyes adatainak törlését, vagy módosítását, illetve adatkezeléssel kapcsolatos információkat az alábbi e-mail címen kérheti: info@tetoesbadog.hu

A Felhasználó kérésére az Adatkezelő köteles tájékoztatást adni az általa kezelt adatairól, az adatkezelés jogalapjáról, céljáról, időtartamáról. Az Adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, megadni a tájékoztatást.
A felhasználó bármikor kérheti adatai helyesbítését, illetve módosítását.
Szolgáltató tiszteletben tartja és megóvja a személyes adatokat. A Szerződő adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. Szolgáltató a vásárló adatait csak a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja a szerződés fennállásának ideje alatt. A Szolgáltató a Szerződő adatit a 2000. évi C. törvény 169. § alapján legalább 8 évig köteles megőrizni.
Szolgáltató minden tőle elvárható intézkedést megtesz az adatok biztonságos megőrzéséért, de nem vállal felelősséget természeti csapás, bűncselekmény vagy egyéb, elháríthatatlan okból bekövetkező adatvesztésért, megrongálódásért vagy illetéktelen személyek általi hozzáférésért.
Jogorvoslat

Felhasználó/vásárló adatainak nem jogszerű kezelése/felhasználása esetén panasszal élhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Felhasználó a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos panaszait az alábbi elérhetőségeken tudja bejelenteni:
• Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

• Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság:
Cím: 1088 Budapest, József krt. 6.
Levelezési cím: 1428 Budapest, PF: 20.
Központi telefonszám: +36 1 459 4800
Faxszám: +36 1 210 4677

• A területileg illetékes Területi Főfelügyelőség elérhetőségei:
Győri Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztály
Cím: 9022 Győr, Türr István u. 7.
Telefonszám: +36 96 795-951
E-mail: fogyasztovedelem@gyor.gov.hu

A szolgáltató székhelye szerinti békéltető testület elérhetőségei:
Győri Békéltető Testület
Címe: 9021 Győr, Szent István út 10/a.
Telefonszáma: 06 96 520 217
E-mail cím: bekeltetotestulet@gymskik.hu

Cookie (süti) szabályzat

Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében "cookie-kat" használ. A cookie-k a látogató böngészője által, a látogató számítógépének meghajtóján tárolt kis adatcsomagok, amelyek weboldalunk megfelelő színvonalú használatához szükségesek. Elengedhetetlen a használatuk pl a "webáruház kosár" tartalmának követéséhez és frissítéséhez a vásárlás befejezéséig.

A weboldalunk használata közben 3-ik fél is elhelyezhet cookie-kat a látogató böngészőjében. Ezek a cookie-k statisztikai célokat szolgálnak (Google Analytics), hirdetéseink hatékonyságát növelik (Google Remarketing) , továbbá a látogató által megtekintett termékek alapján termékajánló szolgáltatást nyújtó Scarab Recommender működéséhez szükségesek. A felsorolt programok és szolgáltatások tökéletesen megbízhatóak és használatuk megfelel az adatvédelmi hatóság előírásainak.

A weboldalunk által használt cookie-k nem tárolnak semmilyen személyes adatot és egyéb módon sem gyűjtenek a személy beazonosítására alkalmas információkat!
A cookie-k törlése vagy a cookie fogadás végleges letiltása a látogató által használt számítógép (vagy egyéb eszköz) böngészőjének beállításaiban lehetséges.