Zsindely pontszellőző háromszög

Zsindely pontszellőző háromszög
Ral szín
4 590 Ft

Alkalmazása bitumenes zsindely tetők kiszellőztetése céljából. Anyaga alumínium, színterezett felülettel.

Részletek

A pontszellőzők a szarufaközök ideális szellőzési megoldását kínálják. 0,6 mm vastag alumínium lemezből készülnek és préseléssel alakítják ki a végleges formájukat. A vízszintesen bordázott frontfelület megakadályozza a csapadék és egyéb szennyeződések bekerülését a tetőtérbe, de biztosítja a levegő hatékony áramlását. A gerinccel nem rendelkező tetőkön is alkalmazható, egyszerű a beépítése, esztétikus.
Színterezett alumíniumból készült, kiváló minőségű pontszellőző, amely minden zsindelyszínnel harmóniát alkot.
A zsindelyfedések leggyakoribb és legtöbb reklamációt eredményező kivitelezési hibája a nem megfelelő szellőzés kialakítása. Ennek a hibának az elkerülését segítik a pontszellőzők, eltávolítva a házból a tetőszerkezetbe diffundált párás, meleg levegőt, illetve kiegyenlítve a hirtelen hőmérséklet változásokat, megelőzve a hősokk hatás kialakulását, ami óhatatlanul a tető és az azt fedő héjalás idő előtti elöregedéséhez vezet.
Egy pontszellőző kb.10 tetőnégyzetméter kiszellőztetését tudja megoldani.

Miért is van szükség szellőztetésre?

Először azt kell  megértenünk, hogy a zsindely szellőztetése NEM a tetőt- vagy padlástér kiszellőztetését jelenti, hanem a bitumenes zsindely fogadó felületét biztosító deszkázat vagy OSB felület alsó felszínének folyamatos, szarufákkal párhuzamosan futó légárammal történő átszellőztetését.

Mivel a jól kivitelezett zsindelytető víz- és párazáró, ezért elengedhetetlenül fontos, hogy a rétegrendet elhagyja az a házból felszálló vízpára, amely előbb vagy utóbb a tetőszerkezetben köt ki.  Amennyiben ez a rétegrend biztosított, úgy hosszú évtizedekre biztosítja majd otthonának biztonságát!

A szellőzéshez többféle módszer mellett dönthet: a hagyományos pontszellőző, vagy a szél hajtotta turbina szellőző is elvégzi a szellőztetés fontos feladatát.

Amennyiben olyan termékeket rendel melyek különböző raktárakban vannak, azokat először a központi raktárba kell szállítani, ott lesz összecsomagolva és feladva, tehát ilyen esetben a szállítási idő növekedésével kell számolni!
Ez a termék az 1. raktárban van.

Színek:

Fekete RAL 9005:

Fenyőzöld RAL 6028:


Antracit RAL 7016:


Téglavörös RAL 3016:


Sötétbarna RAL 8017:


Vörösbarna RAL 8012:


Kék RAL 5010:

Betonszürke RAL 7030:

Adatok
Cikkszám
pontszellozoharomszog
Tömeg
500 g/db