Tondach FOL-K tetőfólia 145 gr/m² [25 m²/tekercs]

Tondach FOL-K tetőfólia 145 gr/m²  [25 m²/tekercs]
Tondach FOL-K tetőfólia 145 gr/m²  [25 m²/tekercs]
Tondach FOL-K tetőfólia 145 gr/m²  [25 m²/tekercs]
Tondach FOL-K tetőfólia 145 gr/m²  [25 m²/tekercs]
17 725 Ft
Egységár: 709 Ft/m²
Dupla ragasztós 3 rétegű, aljzatra fektethető és szabadon belógatható páraáteresztő alátétfólia.
25 m² (tekercsből levágott)
Részletek

A TONDACH FOL-K egy 3 rétegű, aljzatra fektethető és szabadon belógatható páraáteresztő alátétfólia vízhatlan alátéttetők kivitelezésére az ÖNORM B 4119 szabványnak megfelelően. Teljes szarufamagasságot kitöltő hőszigeteléssel rendelkező tetőknél alkalmazható. Az átlapolásoknál az összetoldás kétoldali ragasztócsíkkal kerül kialakításra. Mivel ragasztócsík ragasztócsíkkal találkozik, könnyebb a kivitelezés, és lényegesen kevesebb tűzőkapocs alkalmazása szükséges. Az átlapolások ezáltal lényegesen nagyobb biztonságot nyújtanak szélteher esetén.


A termék ára 25 m² (tekercsből levágott) fóliára vonatkozik!

Adatok
Páraáteresztő tulajdonság
Páraáteresztő
Ragasztósáv
Dupla ragasztószegély
Egységnyi területre jutó tömeg
145 (-5/+10) g/m²
Anyag
3 rétegű diffúziós polipropilén
Szakító szilárdság hosszirányú
280 N/50mm
Szakító szilárdság keresztirányú
230 N/50mm
Szakadó nyúlás hosszirányú
45 % (-20/+25)
Szakadó nyúlás keresztirányú
75 % (-25/+30)
Szeg átszakítással szembeni szilárdság hosszirányú
170 N
Szeg átszakítással szembeni szilárdság keresztirányú
200 N
Vízgőz átviteli tulajdonság Sd Érték
0,02 (-0,01/+0,015) m
Éghetőségi besorolás
E osztály
Alkalmazási hőmérséklet
-40/+80 C°
Víz behatolással szembeni ellenállás
W1 osztály
UV-állóság
3 hónap
Kültéri időjárásállóság ideiglenes fedésként, ≥ 14° tetőhajlásszögnél
4 hét
Cikkszám
TONDACH_FOL_K_145_25nm_vagott
Tömeg
12 kg/tekercs
Beépítése

A Tondach FOL-K tetőfólia 145 gr/m² tetőfóliát sima tiszta és száraz felületre kell fektetni. Függőlegesen vagy vízszintesen, közvetlenül a szarufákra, gyűrődés mentesen. A fektetést az eresznél kezdjük, haladva a tetőcsúcsig. A nyomtatásnak a fedés felé kell esnie. A fóliát a cseppentő lemezre ragasztani kell.
A fóliasávokat min. 10 cm átfedéssel kell fektetni, és lehetőség szerint ragasztószalaggal összeragasztani. Ezzel megakadályozhatjuk a víz behatolását, és biztosítjuk a fólia szél elleni szigetelését. Ragasztáshoz PVC alapú ragasztó nem használható.
A membránt rozsdamentes laposfejű szegekkel, vagy mechanikus tűzőgép kapoccsal rögzítjük a szarufákra. A szarufák közti távolság nem lehet nagyobb mint 1,2 m.
A fóliát ellenléccel kell biztosítani, melynek mérete min. 40 mm. Ez teszi lehetővé a megfelelő légrés kialakítását, a fólia és a tetőfedés között. A lécek alá 22° alatt szegtömítő szalagot ajánlott ragasztani.
Ha a fóliát kémiailag impregnált felületre, vagy az alá kívánjuk beépíteni, akkor meg kell várni annak teljes
száradását. Biztosítani kell a szellőzést az eresznél, valamint a tetőgerincnél.
Figyeljünk a részletekre, a fedés előtt távolítsunk el minden szennyeződést a fóliáról, ami akadályozhatja a szabad légáramlást, vagy a víz lefolyását. A tetőfedést a lehető legrövidebb idő alatt végezzük el.
A tekercsek PE fóliába vannak csomagolva. Raktározni tiszta száraz helyen kell. Óvni kell az UV sugárzástól felhasználás előtt, és a tetőszerkezeten is.

Részletek

A Tondach FOL-K tetőfólia 145 gr/m² 3 rétegű diffúziós polipropilén, vízszigetelő és páraáteresztő alátéthéjazat, tetőmembrán. Alkalmazható ferde tetőszerkezeten, egyszeres vagy kétszeres kiszellőztetéssel. Használható homlokzati fóliaként is. A hőszigetelésre épített deszkázatra nem fektethető. A fóliát a szarufákra ellen léccel kell rögzíteni, melyek mérete min. 4x4 cm kell legyen. Ezzel biztosítható a megfelelő szellőzés a fedés és a fólia között.
Abban az esetben ha a tetőfóliát nem szigetelt tetőszerkezetre /hideg tető/ építjük be, tehát nem érintkezik szigetelőanyaggal, akkor párazáró fóliaként fog viselkedni. Ilyenkor gondoskodni kell a megfelelő szellőzésről a tetőfólia alatt, és felett is. A fólia nem hajtható át a gerincen. Úgynevezett fóliasapkát kell alkalmazni.
Nem járható. Óvni kell a sérülésektől. Közvetlenül érintkezhet a szigetelőanyaggal. Födémszigetelés esetén használható a szigetelőanyag takarására . Ezzel megakadályozható a por és esetleges csapadék, porhó bejutása. Használata javasolt cserepes lemez ill. trapéz lemez alá. Ebben az esetben fokozottan ügyelni kell a tetőszerkezet megfelelő szellőztetésére.